מזיק משלם לפי מה שעולה או לפי מה שמוכר

שאלה:

שלום וברכה,
אדם שהביאו לו מזוזה לתייג ובטעות נשפך דיו על המזוזה ופסל אותה. כמה צריך לשלם המתייג לסוחר כפי מה שהסוחר מוכר (250 ש"ח) או מה שעולה לסוחר (120 ש"ח)?
בברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

כל תשלומי נזיקין נישומים לפי המחיר בשוק ולא לפי המחיר שעלה לניזק. ולכן אם הזיק מוצר בחנות חייב לשלם למוכר לפי המחיר בשוק ולא לפי המחיר שרכש בעל החנות. וכן אם הזיק לסוחר פרשיות, חייב לשלם לפי המחיר בשוק ולא לפי המחיר שהוא רכש את הפרשיות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ קג ס"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מוזר. תמיד באתר הבאתם את שיטת הנתיבות שאם הזקתי משקפיים אז היות והניזוק לא יכול למוכרם במחיר שקנה אני רק חייב מה שהזקתי