חסם רכב שכור וגרם לשוכר לשלם סכום גדול

שאלה:

אם רכב חסם אותי כאשר שכרת סיטי קאר והפסדתי בגללו שעות השכרה יקרות האם מחוייב לשלם לי את זה או לא

תשובה:

שלום וברכה,

החוסם שחסם את הרכב השכור, וגרם הפסד לשוכר, הרי דינו כגרמא שפטור מדיני אדם וחייב בדיני שמים.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן תכ סעיף יא אם נעל את חברו בחנות הרי זה גרמא ופטור. וה"ה שחסם את הרכב שלו ועל ידי כך הפסיד בעל הרכב שחייב לשלם שכירות הרי זה גרמא, כיון שלא עשה בדבר עצמו אלא בדבר חיצוני, וגרמי הוא רק שברי הזיקא וזה בדבר עצמו. ודין גרמא שפטור מדיני אדם וחייב בדיני שמים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למי שלא בקי, אפשר להבין, לפי דברי הרב, מדוע כאן זה לא גרמי שהרי ברי היזקא, האם זה בגלל שאעפ"כ אינו בדבר עצמו, או שלא מקרי ברי הזיקא?