מגידי עתידות…

שאלה:

שלום וברכה
לפני שנים רבות שלחתי את שמי ואת תאריך הלידה לרב (באתר הלכתי עם 'שאל את הרב'), והוא החזיר לי תשובה מפורטת עם התכונות שלי.
ברור שאם הוא ביקש את התאריך, זה בגלל שהוא רצה לדעת איזה כוכב שלט באותו זמן.
האם אסור לקרוא דף זה משום 'לא תעוננו'? זה לכאורה "נותני עיתים". יש דמיון ל "יום פלוני ראוי לעשות בו מלאכה פלונית וכו'".
ואם מותר, אז מה פירוש דברי ר' עקיבא 'לא תעוננו' – זה ה'מחשב' עיתים? (סנהדרין סה,ב)
תודה רבה

תשובה:

זה בכל מקרה לא היה באתר דין או בדומיו, אלא באתר של אנשים שיונקים ממקורות חיצוניים, ומספרי הבלים…

ולכן אין טעם לעיין בדף הזה אפשר לשים אותו ישר בפח האשפה.

אין כאן נושא של לא תנחשו, אבל יש בזה הבל ורעות רוח.