מזונות האשה

שאלה:

טו בשבט שמח
לילה טוב לרב המשיב
מה כולל חיוב המזונות כלפי אשה , האם על הבעל בעצם גם להכין את האוכל, לקנות את האוכל , להביא כסף לאוכל? הרי הוא חייב לדאוג לרמה שהיה בבית אביה
ואם מזונות לא כולל מדור וכסות , אז למה בעל חייב לתת לבית טלפון , גז , מים , מה בעצם מזונות כולל

נ.ב. נכון לכתוב טו בשבט שמח?

תשובה:

שלום וברכה

על הבעל החובה להביא את הכסף לקניית האוכל, ועל האשה ליצור את המזון, להכין ולבשל. במקביל, כנגד חיוב מזונות זה, מעשה ידיה של האשה במלאכתה, שייך לבעל. יש בכל זה הרבה מאוד פרטים, ותלוי מאוד בסוג עבודתה, גם שיעור המזונות המחוייב הוא מאוד מורכב ומשתנה, וניתן ללמוד על כך בהרחבה רבה בספר משנת הכתובה של רבי משה קליין שליט"א מאונגוואר.

חיוב מדור כולל את כל מה שבית כולל באופן נורמלי בזמנינו.

אפשר לברך ט"ו בשבט שמח, למה לא.