ניירות ערך שערך הניירות עולה בשבת

שאלה:

האם מותר לסחור בשוק הון ניירות ערך נאסדק השקעה חד פעמית וכל יום יש מסחר והכסף עולה הסחר מניות חול וזה גם כנראה שישי שבת האם מותר לסחור אני לא מבצע שום פעולה רק השקעה ראשונית

תשובה:

שלום וברכה,

בניירות ערך אתה לא מבצע שום פעולה, וגם אחרים לא מבצעים פעולה בניירות שלך, הערך של הניירות עולות לפי נתונים משוק ההון ולא בגלל סחר ברכוש שלך, ואין בזה חשש לחילול שבת ברכישת ניירות ערך.

בהצלחה.