תזוזת פמוטים על שולחן השבת

שאלה:

בס"ד
שלום רב,
אני תמיד מדליקה נרות שבת על שולחן השבת, בו עורכים את הקידוש והסעודות. השולחן לא גדול, והפמוטים נמצאים בקירוב מגש החלות.
קורה לעיתים רחוקות שאחת החלות שנמצאת מעל השניה, נופלת מעט אחורה ובכך מזיזה קצת את הפמוט/פמוטים בשבת, תזוזה קטנה של כס"מ , ואני מייד מחזירה אותה למגש אך יכול להיות כתוצאה מזה אני מזיזה חלילה גם קצת את הפמוט, כמובן בלי כוונה אך החלה מעט מזיזה את הפמוט. האם זה מותר בשבת ואין עם כך בעיה?
תודה רבה מראש!

תשובה:

זה בסדר, הדבר הזה נקרא בלשון חז"ל "טלטול מן הצד לצורך דבר המותר", כלומר את מטלטלת את החלה שהיא דבר היתר כדי להחזירה למקומה, ואגב זה מאליו זז הפמוט. אמנם הייתי משתדל לקחת עוד טיפונת מרווח בטחון, בפמוט דולקת אש ותחתיו יש מפה וכל נפילה עלולה לגרום לשרפה חלילה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1