גמרא

שאלה:

שלום הרב
התחלתי ללמוד גמרא על הסדר ותמהתי לעצמי מי סידר את המסכתות בסדר שהן כיום? אם סדר המשניות הוא זמן נקט למה עירבבו כל מסכת במקום אחר? דוגמא טובה זה מסכת עירובין ושבת היה מסודר יותר אם עירובין היתה לפני שבת שכן הרבה נושאים קשורים בה

תשובה:

עצם איסור הוצאה נאמר במכת שבת, במסכת עירובין קיימים רק הפתרונות, ולכן דוקא כך הוא הסדר הנכון…

בהצלחה רבה בלימדך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. איך זה למשל בטור שמתחיל הרבה פעמים בדינים שקשורים לנושא ורק בסימנים מתקדמים יותר מוסברת ההגדרה, למשל בהלכות איסור והיתר, דשיל"מ או חתיכה הראוייה להתכבד, קודם דינים ורק בהמשך ההגדרה של מה נחשב בכלל דשילמ או חתיכה הראויה להתכבד