קנה במחיר כפול ודורש החזר כספי

שאלה:

מוכר שטען ששווי חפץ הוא סכום מסויים ולכן דורש אותו עבור החפץ ולאחר הקניה התברר שהשווי אינו אלא חצי ממה שטען המוכר, יכול המוכר לתבוע את המחיר שסוכם או שיכול הקונה לשלם הסכום המקורי בלבד?

תשובה:

שלום וברכה,

מוכר שמכר מוצר פי שניים בשווי המקח בטל ולא יכול הקונה לדרוש לשלם את המחיר האמתי אלא המקח בטל ויחזיר את המוצר ויקבל את הכסף בחזרה.

בהצלחה.

מקורות:

מוכר שמכר יותר ממחיר שוק [במוצרים שיש להם מחיר שוק, או שהפקיע מחיר שלא קיים] הרי זה איסור אונאה. אם מכר ביוקר של שתות 17% הקונה ישלם רק את המחיר המקורי ולא את ה17% הנוספים. אם המוכר דרש תשלום יקר יותר מ17% המקח בטל והקונה יחזיר את החפץ ויקבל את הכסף בחזרה, אבל לא יוכל לכפות את המוכר לשלם את שוויו ולקיים את המקח אלא המקח בטל. כן מבואר בשו"ע סימן רכז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הייתה אונאה המקח בטל. ולא מועיל בזה חוק לבטל איסור תורה, אלא אם כן הודיע לו שיש אונאה ושימחל לו על האונאה.