קשר בין אחים

שאלה:

שלום כבוד ראש חודש טוב

ברוך השם לומד הלכות לשון הרע, אני ואחים שלי לא מדברים כלומר מדברים רק במקרים חשובים אבל אומרים שלום אנחנו לא מדברים לא חס וחלילה משנאה אלה חס וחלילה שלא יהיה לשון הרע , בזמן צערותנו שהיינו קטנים תמיד רבנו קיללנו לצערי וגם ברכנו את אחד השני בברכות לא טובות זה מתי שהיינו קטנים לא הינו מודעים שהגעתי לגיל 20 עד 21 הפסקנו לדבר אבל כמובן אומרים שלום עוזרים מתי שצריך כלומר הפסקנו לדבר כך אישית אני מרגיש שלא נגיע למחלוקות ללשוני רע ועוד.
השאלה היא: הבטחתי לאלוקים לבקש מהם כול אחד מה באופן אישי סליחה על כול מה שקרה במהלך ילדותנו,
רק מה שמרגיש לי לא טוב האם זה יזכיר להם את עבר או האם יפגעו שיזכרו על עבר שקרה
אני לא יודע מה לעשות מה דעתך כבוד הרב מה נכון לעשות?

תודה מראש!

תשובה:

ידידי היקר! אסור להשלים עם המצב הזה בשום אופן.

אחים זה הדבר הכי טוב ויפה שיש לבן אדם!

אני מציע לך לארגן אצלך בבית במוצאי שבת מסיבת מלווה מלכה ולבקש מכל האחים לבוא, כי יש לך משהו חשוב לדבר.

הם יבואו, ושם פשוט להעלות את הנושא הזה על השולחן, לומר גלוי, אחים יקרים, אני מרגיש שמה שהיה בילדותנו משפיע עד היום, ואין מספיק קשר חם וחבל, כי אתם חסרים לי! הדבר הכי מתוק יפה מחזק וטוב ונכון שיש לאדם זה המשפחה, אני מבקש סליחה אם פגעתי במישהו ואם מישהו עדיין נושא איתו איזה מטען בגללי במודע ושלא במודע, ואשמח אם נעשה הכל כדי לפוגג את כל הדבר הזה ולהיות אחים אוהבים.

תעשה את זה טוב ובעזרת ה' תראו ישועות.

בשורות טובות.