הגומל לאחר שיבה מלחימה בעזה

שאלה:

שלום לרבנים האם מי שיוצא מעזה ולא קרה לו שום פגע צריך לברך הגומל ומה הדין לגבי אדם שעשה תאונה ולא קרה לא שום פגע? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הולכי מדבריות מברכים הגומל בגלל חשש ליסטים וחיות רעות, אין לך ליסטים וחיות רעות יותר ממחבלי החמאס, ולכן ברור שמי שיוצא מלחיצה בעזה מברך הגומל, השאלה היא מתי מברך. כשיוצא למנוחה ומיד חוזר אין טעם לברך, אלא רק לאחר שישוב לביתו ויסיים את שירותו.

יתן ה' שכל הלוחמים ישובו בריאים ולשמים בגוף ובנפש ללא פגע, ויהיו כל אויבינו ניגפים לפניהם, ויתקיים בנו ונתתי שלום בארץ ושכבתם ואין מחריד.

לגבי תאונה זו שאלה מורכבת, וכל מקרה צריך להיות נדון לגופו, שכן על כמעט סכנה לא מברכים הגומל, ולכן כל דבר צריך להבחן.

מקורות:

ראה כאן על דיני ברכת הגומל