שהחיינו על תפוז סיני – פרי שנאכל שלא כדרך אכילתו

שאלה:

שלום,
ברכת שהחיינו על תפוז סיני , אסביר את שאלתי, תפוז סיני כידוע הוא פרי עונתי וכן עומד בקריטריון של ברכת שהחיינו, אני מדבר כמובן על פרי טרי ולא מיובש, אך ראיתי בספר הלכה של הלכות ברכות , שברכתו אם אוכלו חי ( ולא מבושל בסוכר ומרוקח ) ברכתו שהכל , כיוון שאופן אכילתו והבאתו למיצויו הוא ע"י בישול בסוכר כמו לדוגמא בשקדים מרים, לצורך העניין רק לשם הדוגמא אם היינו מברכים על קישוא שהחיינו , האם כאשר הייתי אוכלו חי (וברכתו שהכל ), הייתי יכול לברך שהחיינו?
ברכת שהחיינו מברכים על שמחה בחידוש הפרי ( ולכאורה היינו צריכים לברך בעת הראייה אך המנהג לברך בשעת האכילה .
אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

בס' שערי הברכה בערכו כותב בשם הרב וואזנר שברכתו גם כשהוא חי היא העץ, אף שהעיר את הערתך אבל כתב שברוב המקומות הוא נאכל לעיתים רבות חי.

לעצם שאלתך באופן שמברכים שהכל מחמת שאוכלו שלא כדרך אכילתו, נראה במשנה ברורה בסי רכה ס"ק יב שאין מברכים עליו שהחיינו.