בל תשחית

שאלה:

שלום כב׳ הרב,
לקחתי לעבודה קוטג׳ לא שמתי אותו במקרר למעלה מ-6 שעות. אני לא יודעת אם זה טוב או לא, אכלתי ממנו וזה לא הרגיש טוב כמו קוטג׳ חדש שיצא לי לאכול. למרות שחברה ראתה את זה ואמרה שזה בסדר, זרקתי את זה, אם הייתי משאירה את זה במקרר בעבודה לא הייתי אוכלת את זה במהלך השבוע ואם אחזיר את זה לבית אני לא רוצה שמישהו יאכל את זה כי אולי זה לא טוב. האם נהגתי נכון?

תשובה:

אם זה נראה לך מקולקל ודוחה אותך לאכול מזה אין כאן בל תשחית, רק כדאי לבדוק טוב, נדיר שזה יתקלקל בימים חורף בגלל כמה שעות מחוץ למקרר.