לנסוע בשבת עם תפילת הדרך

שאלה:

אם יש לי באוטו תליון עם תפילת הדרך אני יכולה לנסוע איתו בשבת או שצריכה להוריד?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך.

את הרי יהודיה מאמינה, מאמינה מאוד, ומכבדת, ויודעת מה זה דבר קדוש, ויודעת שיש בורא עולם והוא אוסר לנסוע בשבת, ואולי זה אחד האיסורים הכי חמורים בתורה, עד כדי כך שאת יודעת שכאשר את נוסעת בשבת זה מבזה ופוגע בכל דבר קדוש שיש לך, אז איך יתכן לנסוע בשבת?! אנא אנא, היי יהודיה אמיצה גאה וחזקה, ולא לנסוע בשבת!

אני מבטיח לך, שאם תקבלי על עצמך בעזרת ה' שמירת שבת, בורא עולם יאהב את מעשייך וישפיע עלייך רק טוב וחסד כל הימים.

בשורות טובות ושבוע טוב.