תיק של חולין שהיה בשימוש לשמירת התפילין

שאלה:

שלום כבוד הרב.

לפני כמה שנים, השתמשתי בתיק רגיל מיועד לכל מיני שימושים, וגם לענייני חולין.
אבל השתמשתי בתיק הזה גם כן כדי לשים את התיקים של הטלית הגדול ושל התפילין בתוכו.

האם התיק הזה הפך להיות תשמיש של קדושה או תשמיש של מצווה?
האם עדיין מותר להשתמש באותו תיק גם לצורכי חולין?

תודה מראש.
שבת שלום ומבורך.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלא ייעדת אותו לתפילין בלבד, והשתמשת בו לכך רק באופן אקראי תוך שימושים אחרים גם כן, אין חשש בכלל והוא לא נחשב תשמיש מצוה.

ראה שו"ע סי' מב סעי' ג ובמשנה ברורה שם בכמה וכמה אופנים.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל השתמשתי בתיק הזה למשך כמה וכמה חודשים, ללא הגבלת זמן ולא רק באופן אקראי, והיה יתכן שהייתי משתמש בו לנצח.
    אך שלפני כן, היינו יכולים להשתמש בו גם לעניינים של חול.

    אבל אחרי אותה תקופה, אבא שלי נתן לי תיק אחר, ואני משתמש בתיק השני הזה עד היום כבר לפני כמה שנים.

    האם זה משנה?
    כלומר, האם לתיק הראשון הזה יש לו עדיין דין של חולין, או הוא הפך להיות תשמיש מצוה?

    תודה רבה.
    שבת שלום.

  2. אני מבין שלא ייחדת אותו לתפילין בדוקא, בפרט שכפי שאני מבין שמת בו גם טלית שהיא חול, ולכן אין חשש כמבואר במשנה ברורה מב, יא.