הלוואה למטרה אישית מקופת ועד הבית

שאלה:

ועד בית שאל אותי, היות והוא מנהל בארנק הפרטי שלו את כספי ועד הבית, האם הוא יכול לקחת לדוגמה 200 ש"ח הלוואה לקנות משהו ורושם ומחזיר וכו', הוא גם ועד הבית וגם מנקה את הבניין ויש לציין כי הוא לא משלם ועד הבית על כך שהוא נציג הבניין, האם זה מעילה בכספי ציבור, עוברים על לא תגנוב ומעל, או היות והוא כבר מגלגל את הכל בארנק הפרטי וגם מקבל משכורת על ניקיון שיכול אולי לקחת תשלום מראש, מה הדין בכל זאת.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לאחראי על קופת ועד הבית לקחת הלוואות קטנות מהקופה ולפרוע מיד שיצטרכו. ובפרט שהאחראי הוא מנקה ונוטל שכר על העבודה שמותר לו להקדים ולקבל שכרו כאשר מדובר בסכומים קטנים.

בהצלחה.

מקורות:

הש"ך סימן רצב ס"ק יב על דברי המחבר שכתב לחלק מתי מותר לנפקד להשתמש במעות שהופקדו בידו, כתב הש"ך שבזמנינו שרוב עסקנו במעות, דין כולם שווה שמותר להשתמש במעות המופקדים. וכן פסק במנחת פיתים סימן מז. ובמקרה הנ"ל שאין זה רק הלוואה אלא כסף שיהיה זכאי אחרי שיעבוד, מותר לו לקחת את ההלוואה ולפרוע על ידי שמנקה את החדר מדרגות.