עלים של שכן שסותמים לי את המרזב

שאלה:

לשכני יש בגינה עץ פקאן גבוה מאוד, בחורף עליו נושרים וסותמים לנו את המרזב במרפסת פתוחה שיש לנו ליד העץ ,כתוצאה מהסתימה המים במרפסת עולים מעל האיטום וחודרים לתקרת הסלון שלנו שנמצא מתחת למרפסת . ומזיקים לקירות. כשאמור לרדת גשם אנחנו מטטאים את המרפסת כדי שלא תהיה סתימה ,אבל קצב הנשירה המהיר של העץ גורם שלמרות זאת תהיה סתימה, האם אני יכול לדרוש מהשכן שיקצוץ את העץ המזיק או לפחות יקצץ את גובהו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם העלים של העץ של השכן מזיקים לכם אתם יכולים לדרוש מהשכן שיקצוץ את גובה העץ כדי שהעלים לא יזיקו לכם. אבל הוצאות הקציצה מוטלים עליכם ולא על בעל העץ, למרות שהוא בעל האילן לא ניתן לכפות עליו את הוצאות הקציצה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.