כשרות טוסטר בעבודה

שאלה:

שלום , יש לנו טוסטר בעבודה שידוע לנו שהשתמשו בו רק לחלב עד אתמול שמישהו חימם בו לאפה שווארמה אבל עם נייר אפייה.
מה הדין לכשרותו ?
האם כדאי לי להיזהר לא להשתמש בו בכלל בגלל שיש אנשים לא שומרי כשרות במקום העבודה ?
תודה מראש לרב.

תשובה:

שלום וברכה

כרגע הוא ודאי נאסר בשימוש.

לגבי הכשרתו ראה מה שכתבנו היום כאן. והחילוק לגבי התבניות בין אם היה שם חלבי או לא ב24 שעות האחרונות [לדעתי בכל מקרה היה, תנור כזה ציבורי מטבעו מלוכלך בשיירים וזה היה חלב ובשר יחד ממש].

אני ממליץ להשתדל לא להשתמש בו ככל שאנשים שאינן שומרי מצוות משתמשים בו.

חנוכה שמח.