פנסיה נמוכה בעולם הזה – שכר גבוה לעולם הבא!

שאלה:

אישה דתייה ומאמינה, שבעבודתה ומחוץ לשעות העבודה עשתה הרבה מעשי חסד, עבדה מבוקר עד לילה, טיפלה באנשים גם בשעות הפרטיות שלה ללא שכר. פרשה לפנסיה והפנסיה שלה מאוד נמוכה. היא מאוד עצובה על כך, מתוסכלת, מדוכדכת וכל פעם שרואה את השכר היא שואלת למה הפנסיה שלה לא מתגמלת את מעשיה? הרי היא השקיעה כל כך הרבה ועשתה כל כך הרבה טוב, היא עצובה מאוד מכך. אשמח מאוד לתשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת. למעשה הפנסיה כאן בעולם הזה אכן משקפת באופן טבעי רק מה שאדם עשה בעולם הזה כחלק מעבודתו, מה שעשה מחוץ לעבודתו אינו משתקף בפנסיה, אבל בעולם הבא זה בדיוק הפוך! מה שאדם עשה בעבודה וקיבל שכר, זה מילא, אבל מה שעשה חינם! חסדים טובים שעשה והשקיע בהם מחוץ לשעות עבודתו ועוד! על זה יש שכר אין קץ! אשרייך ששכרך מזומן לך לעולם הבא!

תדעי רק טוב. חנוכה שמח.