לתרומות לחץ כאן

היסח הדעת בבשמים

שאלה:

שלום! האם שייך דיני היסח הדעת בברכות הריח? כגון אדם שיוצא לטייל בגינות ומריח את הפרחים וכו' ולפעמים הוא מתחשק שוב להריח אותו מין של פרח וקוטף עוד מהעץ הראשון, האם צריך לברך? ומה הדין אם קוטף מעץ אחר מאותו מין או ממין אחר שברכתו כברכת הראשון? שייך בכל זה דין שינוי מקום? יש לחלק בין אם הגן מוקף מחיצות?.
תורה רבה נשמח לקבל תשובה עם מקורות

תשובה:

ראשית חשוב לדעת, שבגינות בזנינו שעיקרן עשוי לנוי ולא לריח, אין לברך אלא כלוקחים ביד במטרה להריח, כך כתב בשו"ת אז נדברו חי"ד סי' יא, צריך לעשות פעולה כל שהיא המייחדת את המעש ומגדירה אותו שמטרתי להריח. לא חייבים ממש ליטול ביד אפשר גם להתקרב במטרה להריח, ראה חזון איש סי' לה ס"ק ז.

לגבי שינוי מקום, יהיו הגדרים כגדרי שינוי מקום, שאם זה אותו גן אין שינוי מקום ולא מברכים שוב [ככל שבירך על אותו מין ריח או שהיה דעתו על כל מיני המבשמים] וראה משנה ברורה סי' קעח ס"ק לז שנחלקו הפוסקים אם צריך שיהיה הגן מוקף מחיצות דוקא.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן ריז סעיף א

הנכנס לחנותו של בשם שיש בו מיני בשמים, מברך בורא מיני בשמים; ישב שם כל היום, אינו מברך אלא אחת; נכנס ויוצא נכנס ויוצא, מברך על כל פעם; ודוקא שלא היה דעתו לחזור, אבל היה דעתו לחזור לא יברך. 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל