תבנית חלבית על צלחת בשרית על הפלטה

שאלה:

שלום,
בשבת שמנו בטעות צלחות בשריות (נקיות) על הפלטה ועליהן תבניות עם תבשילים חלביים. מיד כשגילינו את זה הורדנו את הצלחות, הן כבר היו רותחות.
מה דין הצלחות הבשריות?
מה דין התבניות החלביות?

תודה גדולה,
בהערכה גדולה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהתבניות בתחתיתן היו נקיות ויבשות וכך גם הצלחות, ויש לנו כלל שמגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע, ולכן בדיעבד שכך נעשה הצלחות כשרות ומותרות בשימוש. להבא יש להקפיד על כך, וגם לשים לב שלא שמים חלבי על פלטה בשרית אלא אם כן היא עטופה היטב בנייר כסף חדש.

ברכה והצלחה