כף חלבית בתוך כיור בשרי עם מים רותחים

שאלה:

שלום,
שטפתי כלים בשריים בכיור הבשרי, והשתמשתי במים רותחים כדי לסייע לשטיפה של תבנית. אח"כ ראיתי שמתחת לתבנית (הבשרית), צמוד אליה, היתה כף חלבית ועוד סכו"ם בשרי (הכף החלבית היתה קצת מלוכלכת אבל אינני יודעת אם השתמשו בה למאכל חלבי או פרווה).
מה דין התבנית?
מה דין הסכו"ם הבשרי שהיה בכיור באותו זמן?
האם יש צורך להכשיר את הכיור?
(את הכף החלבית משערת שיש להכשיר בכל מקרה)
תודה גדולה גדולה מראש.

תשובה:

את הכף החלבית יש להכשיר, לגבי שאר הכלים יש לנו כאן ספק אם בכלל היה חלבי בכף ואם היא היתה בת יומה וסתם כלים אינן בני יומם, וגם סביר שכנגד הליכלוך היה שישים, לכן שאר הכלים כשרים.

ברכה והצלחה