המתנה בין בשר לחלב ליולדת מניקה

שאלה:

האם יש הקלה בנושא המתנה בין אכילת בשר לחלב עבור מניקה? האם זה בדיעבד? ואם כן עד איזה תקופה?

תשובה:

שלום וברכה

בספר אוהל יעקב סי' פט הערה לג הביא בשם הגרי"ש אלישיב שיש להקל למינקת שמרגישה חולשה לאכול חלב אחר שלוש שעות, ובשם הגר"י קמינצקי הביא שהקל אחר שעה, אבל כאמור מדובר שמרגישה חולשה, ובכלל, בזמנינו שיש כל כך הרבה מה לאכול נראה לי שאין טעם להקל בענין זה. אשה יכולה להניק ולהמנע לחלוטין מאוכל חלבי כל ימיה בלי שיחסר לה דבר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פעמים רבות אשה מניקה נמנעת מאכילת בשר
    בגלל שלא תוכל אחר כך לשתות קפה וכדו'

    להדגיש שהמנהג של המתנת שעה הוא לא מנהג מופקע
    אף שהש"ך החמיר בזה
    הרמ"א ועוד הקילו בזה

  2. השאלה מה הגישה הנכונה לאשה כזו, האם לומר תעשי מה שאת רוצה ללא כל אחריות ביחס לחלב שלך, אנחנו כבר נסדר את הענינים עם הקלות הלכתיות, או ללמד אותה שעליה לאכול בשר גם אם תפסיד איזו כוס קפה… על מה מוותרים? על הלכה או על כוס קפה?! זו שאלה עקרונית חינוכית.