כשרות כיריים גז

שאלה:

שלום רב,
שהיתי השבוע בבית הארחה, היה שם כיריים גז, הייתי בטוחה שאין בעיה להשתמש בהן.
הדלקתי אותן דק ואז
חיממתי עליהן אוכל, כאשר תחתית המחבת הייתה רטובה.
האם האוכל היה לא כשר? כשהגעתי לבית חיממתי את האוכל בתנור, מה דין התנור?

תשובה:

שלום וברכה

אני רואה שאת יודעת את הכלל, שלכתחילה כאשר הכיריים אינן כשרות אנחנו מקפידים שהסיר יהיה יבש בתחתיתו, אבל זה לא אוסר את המאכל בדיעבד וגם לא את הכלי, כיון שניתן להניח שלא היו שם שאריות בעין הראויות למאכל, והבליעות גם אם היו בני יומן מה שאין סיבה להניח, סביר שהתלבנו בחום האש.