לספר על מקום לימודים זול יותר

שאלה:

שלום וברכה,כידוע דיבור על אדם גם אם הוא לא דיבור של גנאי )שיכול לגרום לו נזק כספי או כלכלי הוא לשון הרע, ורציתי לשאול האם מותר לי להגיד לאנשים שרוצים ללמוד (מיקצוע או קורס) במקום פרטי אחד שבו המחיר של הקורס הוא גבוהה יחסית, האםמותר לי לספר להם שיש מקום אחר שבו הם יכולים ללמוד במחיר זול יותר?(למרות שבכך אני יגרום להם לעבור למקום הזול יותר,ובכך יגרם לכאורה הפסד למקום היקר ) חשוב להוסיף שמדובר פה על אנשים שרוצים ללמוד במקום היקר אבל עדיין לא התחילו את הלימודים שם, )

תשובה:

שלום וברכה

לשון הרע לתועלת מותר, כך שגם בהנחה שיש בזה לשון הרע, מותר לסייע להם.

רק לפני שאתה מייעץ בהחלטיות כדאי לברר שאכן רמת הלימודים מקבילה, או לפחות לייעץ להם לברר זאת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז אני מבין שמותר לי לייעץ להם ובכך לעזור להם למצוא מקום לימודים אחר שבו הם יחסכו כסף רב?(ובוודאי שאין הבדל בין הרמות והאיכות של הלימוד מנסיון שלי! בשני המקומות)