דעת ערוך השולחן בשיעור הביצה

שאלה:

שלום כבוד הרב, שאלה שעלתה לי תוך כדי עיון בנושא כזית בהלכה. הגעתי לשיטת ערוה"ש אך לא היה לי ברור לגמרי מה שיטתו. לכאורה באו"ח תפו ו-קסח דוחה את שיטת הצל"ח, ונראה מדעתו שצריך לשער בביצה בינונית של ימינו. מצד שני ביו"ד שכד נראה שהוא לא סובר שהביצים התקטנו, אך כן מסכים לצל"ח שמשערים בביצים גדולות, ואין לשער בביצים שלנו. אם כן, מה דעתו? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה סתירה בדבריו, הוא דוחה את שיטת הצל"ח שסבר להכפיל את שיעור הביצים מאותן הבינוניות בזמנינו, אלא שעדיין הוקשה לו בסי' שכד שזה לא מתאים עם שיעור חלה, ולכן הציע שם שיטת אמצע שהיא שיטתו העיקרית, שודאי משערים בביצים של זמנינו אבל לא בבינוניות אלא בגדולות, אבל עדיין זה רחוק ופחות בהרבה מדברי הצל"ח שהציע להכפיל את הביצים.