טעות בס"ת – ו' קטועה באמצע

שאלה:

שלום וברכה לרבנים החשובים הע"י
אירע אצלינו שנמצא וא"ו קטועה באמצע קריאת התורה באופן שלא היה בחלק העליון כדי שיעור וא"ו ונמצא הס"ת פסולה, האם יש להוציא ס"ת אחרת להמשך הקריאה כדין ס"ת שנמצא בו פסול או דילמא אפשר בזה לסמוך על שיטת הסוברים [הישועות יעקב והמאירי] שאין צריכין לכסות חלקו התחתון של הוא"ו כשמראה לתינוק, ואף דלא קיי"ל הכי אולי יש לסמוך עלייהו לענין שלא להוציא ס"ת אחרת

תשובה:

למעשה המנהג בכל פסול אפילו שהתינוק קורא כהלכה, אם זה אכן פסול, להוציא ספר תורה אחר, כך כתב בשו"ת דבר שמואל סי' ריב, רכב. וסיים: לענ"ד המחמיר בזה תבוא עליו ברכה, שהוא כבוד התורה להראות לעמים כמה עמוקים סודותיה. ע"כ. כלומר שעל כל שינוי קטן שמעכב אנחנו כבר מתייחסים לזה כאל פסול זה כבוד התורה.

ברכה והצלחה