מים אחרונים לתוך כלי – רוח רעה

שאלה:

ראיתי באול'צ שכתב שמים אחרונים לכתחלה יש לשפוך מכלי לכלי ולא לכיור על פי הזוהר.האם ידוע לכם היכן נמצא הזוהר הזה?

תשובה:

הנושא הוא שמים אחרונים יש בהם רוח רעה, ולכן לא נוטלים אותם על גבי הקרקע מקום שבני אדם הולכים אלא בכלי ושופכים בזהירות לכיור.

מקורות:

ראה חולין קה, א, שו"ע קפא, ב. וראה שו"ת יביע אומר ה, ב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באול'צ ח'ב פי'ג סעיף א' מביא את הזוהר שיש ליטול מים אחרונים בכלי לתוך כלי ולא לכיור כך לפי הזוהר עיי'ש,האם ידוע לכם היכן נמצא הזוהר הזה ומדוע לזוהר דווקא לתוך כלי ולא לכיור או למקום אחר שאין בו אנשים