מעשר כספים ממכירת דירה

שאלה:

שלום וברכה
אדם שמוכר דירה ועתיד לקנות דירה אחרת בכל הסכום או בחלקו לקנות דירה וחלקו להשקיע במקום אחר האם חייב במעשרות?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה מוכר נכס בשוויו, אין כאן ענין של מעשרות, לא הרווחת כאן כסף אלא מימשת את הנכס שכבר היה בידך.

אמנם כאשר מדובר בעסק, אדם קונה דירות להשקעה כדי למכור אותן ביוקר, אזי הפער שבין הקנייה למכירה בניכוי הוצאות, הוא הרווח ממנו עליו להפריש מעשר.

בהצלחה רבה מאוד.