גזל שינה – באיזה שעות

שאלה:

מאיזה שעה אם אני מכיר בן אדם שיושן או לא נותן לו זה נקרא גזל שינה?

תשובה:

שלום וברכה,

סתם להעיר בנאדם ולהפריע לו משנתו אסור בכל שעות היום. אם אתה עושה רעש בבית שלך אם זה רעש חזק [כמו נגינה או מוזיקה], יש להקפיד בשעות שמקובל להיות בשקט – בערך מ23:00. רעש של שימוש סביר בדירה מותר בכל שעות היממה. ולמעשה אם יודע שיש שכן שיושן מוקדם או סובל מרעש, ראוי להסתדר איתו לראות איך למעט לו את הצער שלא יתעורר.

בהצלחה.