מי ראוי לפסוק הלכות?

שאלה:

שלום הרב, יש לי שאלה , כל רב יורה יורה יכול להיות ״פוסק הלכות" בקהילה שהוא דואג לה?

תשובה:

שלום וברכה

פסיקת הלכה מצריכה גם הרבה שימוש חכמים, לא מספיק למידה של השולחן ערוך ולעבור מבחנים, אבל זה נושא מאוד מורכב, כלומר יש שאלות שהתשובות עליהן מפורשות וברורות בספרים, ואם הוא בוק הוא יכול להשיב, ויש שאלות מורכבות יותר שמצריכות שימשו חכמים, לכן הוא עצמו יכול לדעת למה הוא ראוי לענות ומה לא.

ברכה והצלחה.