בישול בשרי עם מים חמים ממיחם

שאלה:

שלום רב
רציתי לשאול מה דינו של מיחם מים חמים, בציפוי פלסטיק שפועל כמו תרמוס, כל הזמן יש מים חמים.
מטבע הדברים ממלאים הרבה פעמים כוס קפה וכדו' עם כוס חלבית, האם זה הופך את המיחם / המים לחלבי?
כלומר, האם מותר לקחת ממיחם זה מים חמים לבישול אורז וכדו' בסיר בשרי או שאין בעיה עם זה?
תודה רבה מראש

תשובה:

כיון שאתה רק מערה ממנו לכוס נקייה ולא לכוס שיש בה שיירי חלב, הוא נשאר פרווה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז זו בעיה ואין לעשות זאת. כשהוא אינו בן יומו והמים אחרים, לספרדים מותר, לבני אשכנז לכתחילה יש להעדיף כלי אחר ולכן תכשירו אותו ולהבא אין לערות ממנו על חלבי.