תפילת מנחה תוך כדי נהיגה בפקק

שאלה:

אני נהג מונית והגיע זמן מנחה והיו פקקים נוראים והתפללתי מנחה במונית בישיבה בשידור ישיר בקו ההלכה יצאתי ידי חובה תודה

תשובה:

שלום וברכה

מה שצריך לעשות במצב כזה הוא לעצור את הרכב בצד בשול הדרך, ולעמוד לתפילת מנחה.

אף שבשו"ע בסימן צד מובאים מקרים בהם אדם מתפלל על החמור או בקרון או ספינה, כתבו הפוסקים שנהיגה ברכב מצריכה ריכוז וכך אין להתפלל שמונה עשרה אפילו אם מפסידים בכך זמן תפילה [נניח במקום שאי אפשר בשום אופן לעצור בצד] ומתפללים ערבית שתים, זה כמובן מקרה קיצון, אבל זה מלמד אותנו שיש לעצור בצד ולצאת להתפלל.

בדיעבד יצאת ידי חובה.

ברכה והצלחה, והכי חשוב, בימי החורף מתפללים מוקדם.

מקורות:

ראה הליכות שלמה פרק ח סעי' ד בשם הגרש"ז אויערבך.