חשש מאכל שנגעו בלי נטילת ידיים בבוקר

שאלה:

שלום וברכה!
רציתי לשאול אודות כך שאני קונה במאפייה כשירה בהכשר מצוין רק שמסתובבים שם אנשים לא דתיים ויש סיכוי גדול שלא נטלו ידיים בבוקר ומן הסתם הם ממשמשים בעוגות ועוגיות
האם יש בעיה לקנות שם?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לחשוש. מעבר לעובדה שאנשים מתורבתים לא משמשים סתם בעודות שהם לא לוקחים, גם בכל הנושא הזה  יש לסמוך על שיטת הראשונים שהביא הבית יוסף בסימן ד שלענין רוח רעה נטילה בכלי אינה לעיכובא, וכל שרצץ ידיו שלוש פעמים גם בלי כלי, הסיר את הרוח רעה, ובדרך כלל אדם קם בבוקר רוחץ ידים אחרי זה יוצא משירותים שוב רוחץ וכו', מן הסתם רחצו. ובפרט יש לסמוך על כך לאור העובדה שבדיעבד שנגע לפני נטילת ידים בדבר שאי אפשר לרוחצו מותר לאוכלו והוא לא נאסר [למעט שיכרפ, כמבואר במשנה ברורה בתחילת סימן ד. כך שבצירוף כל הנ"ל אין חשש.