סיר על כיריים טרפים

שאלה:

שלום רב.
האם מותר לקחת סיר גדול ולשים בתוכו מים ובתוכו לשים סיר קטן כדי להמיס שוקולד,כשהסיר הקטן לפעמים מבשלים בו על הכיריים של הגז?
שאלה שנייה-האם התחתית של הסיר היא טריפה ,כי בגז מבשלים בשרי וחלבי(לא ביחד,כמובן..),שפכתי שוקולד שהיה על האש על עוגה ותחתית הסיר נגעה קצת בעוגה?

תשובה:

שלום וברכה

אם תחתית הסיר היתה טריפה כולו היה נאסר, בדרך כלל בליעה מפעפעת בכלי ולא רק אוסרת את תחתיתו בכדי קליפה.

הסיבה שאנחנו לא מתייחסים לסיר כטרף מחמת הנחתו על הגז,

 משום שיש לנו כלל שמגע יבש בין כלים אינו מפליט ומבליע, והואיל ואין ממשות איסור על החצובות, והן גם מתלבנות כל הזמן, אנחנו מניחים שלא נבלע שום דבר אסור בסיר.

לכן אגב, חשוב להקפיד לכתחילה, שתחתית הסיר תהיה יבשה כאשר אנחנו מניחים סיר על החצובה, כיון שלא תמיד התחבן היטב ואז מה שמונע את האסיור זה רק היות המגע בין החצובה לכלי ביבש [יש גם נושא של בליעות שאינן בנות יומן, שזה גם גורם לכך שהסיר אינו נאסר].

שבת שלום.