תיקון מנורה בדירה שכורה

שאלה:

שלום רב,

אני גר בדירה שכורה, המנורה אצלנו בחדר נשרפה, אם זו היתה מנורת הברגה ניחא, הייתי מחליף בעצמי. אבל המנורה שנשרפה זו מנורת לד שהשנאי שלה נשרף וקשה להשיג שנאי כזה רק להחליף גוף תאורה שלם עם עבודת חשמלאי. סך העלויות הוא 300 שח.

בעיקרון אני יודע שהמשכירה שלי צריכה לטפל בזה, הבעיה היא שכבר שלושה ימים שאני מבקש ממנה לטפל בעניין ושום דבר לא זז. כשאני שואל מה קורה עם זה היא אומרת שהיא עסוקה. רק שיחת טלפון מה יש?? והקטע הכי מעצבן זה שאני מכיר את החשמלאי, הוא חבר שלי, וכשביקשתי ממנה שאני אדבר אותו היא סירבה לאמר שהיא המשכירה והיא תטפל מולו כי יש עלות כספית והיא תשלם וכו’. את אותו סכום שהוא הציע לי הוא גם יציע לה, השאלה האם מותר לי לזרז עניינים ולבקש ממנו שיבוא, ואת הסכום אני אקזז מהחוזה / מים / חשמל שגם ככה צריך לשלם לה? זה פשוט מפריע לנו להתנהל

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר צריך להודיע למשכיר שאם תוך 24 שעות לא ישלח חשמלאי לתקן, הם יזמינו חשמלאי אחר, והתשלום לחשמלאי יתקזז בתשלום השכירות או בכל תשלום אחר.

בהצלחה.

מקורות:

תיקון המנורה מוטל על המשכיר, ואם המשכיר מתחמק מהתחייבותו יכול השוכר לעשות זאת ולקזז מתשלום השכירות.

אם יש טענות נגדיות למשכיר נגד השוכר למה לא מתקן מיד, על הצדדים לפנות לרב, ולא להשתמך על תשובה זו.