יריעות ספר תורה – מוקצה?

שאלה:

האם ספר תורה שלא נגמר עדיין זאת אומרת שרק חלק ממנו נכתב האם זה מוקצה מחמת גופו היות שלא נשלם לגמרי אז יש לו דין של גולמי כלי?

תשובה:

לכאורה זה נחשב מוקצה מחמת חסרון כיס כיון שמקפידים לא להשתמש בו ולא לפתוח סתם.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק יט הערה קלט, ונראה שכאן הוא חמור מספר תורה פסול, שאותו נוהגים לטלטל לפעמים כמו בשמחת תורה ופחות מקפידים עליו מחמת יושנו.