מזוזה כשיש פחד מגויים

שאלה:

אדם שמתגורר בצרפת ומפחד להשאיר את המזוזה שלו בחוץ מחמת אנטישמיות ורוצה להניחה בפנים, מה דינו?

תשובה:

את המזוזה יש לקבוע במקום המיועד לה, נכון הדבר שכאשר יש חשש שיבואו גויים ויבזו את המזוזה, לא קובעים אותה בפתח, כמבואר ביד הקטנה פרק ג סי"ד, אבל העצה הנכונה במקרה שלך, הוא פשוט לחקוק בפתח ולשים אותה בעומק, כך היא לא תהיה מורגשת. מזוזה לא צריכה להיות ניכרת היא צריכה פשוט להיות.

בשורות טובות.