מזוזה במרפסת – מקורה ושאינה מקורה – המשך

שאלה:

עברתי על תשובות רבות באתרכם בעניין מזוזה. כמה פעמים נדרשתם למחלוקת החזו"א ואחרים על צד שיש לקבוע בו מזוזה במרפסת הבית. אולם, רק באחת התשובות מוזכר שהעניין מתייחס למרפסת שאינה מקורה! האם באמת כך, ובמרפסת מקורה (או שהפתח בחלק המקורה) אין מחלוקת?

תשובה:

כאשר המרפסת מקורה לרוב היא משמשת לשימושי דירה בצורה מסויימת, איחסון וכדומה, ואז החזון איש יודה שהמזוזה ניתנת בצד הימני של הנכנס אליה, אמנם אם זה רק גגון לנוי והיא משמשת ככל מרפסת רגילה, אין לכך משמעות.

ערב טוב.