תיקון בגג ששייך לדיירים בחצי הראשון של הבניין

שאלה:

שלום הרב,
יש לנו דודי שמש על הגג. לדיירים הגרים בצד המזרחי והמערבי של הבניין יש צינור מים ראשי(לכל צד) שמוביל לקולטים. הצינור של הצד המזרחי התפוצץ וצריך תיקון. האם התיקון הוא מתוך קופת ועד הבית שכן מדובר בצנרת משותפת או שמוטל רק על דיירי החלק המזרחי של הבניין?
[מי שמתעסק עם הטיפול והתיקון והזמנת הפועלים לביצוע התיקון הוא ועד הבית]
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ומדובר ברכוש המשותף חייבים כל דיירי הבניין להשתתף בתיקון – גם הצד השני שאין לו שימוש בצינור.

בהצלחה.