ריבית בשימוש ההורים בכרטיס אשראי

שאלה:

בס״ד
לכבוד הרב שליט״א
רכשתי כרטיס אשראי על מנת לקבל נקודות(הנני חי בחו״ל ויש הטבות רבות מכרטיסי אשראי)
על מנת לקבל את ההטבה צריך להוציא סכום מסויים בזמן מסויים,
ההורים שלי הגיעו לבקר ונתתי להם להשתמש בכרטיס, ובסופו של יום הם הפקידו כסף בחשבון שלי על מנת שאוכל לשלם את חשבון הכרטיס,ההורים העבירו לי סכום גדול בהרבה אחרי החשבון הראשון על מנת שיוכלו להשתמש בכרטיס…
האם יש חשש ריבית בכל התהליך הזה? יש לציין שאמא שלי עוזרת לי כלכלית לפעמים(אני אברך) בלי קשר לכרטיס אז יכול להיות שבסוף היא תאמר לי להשאיר לעצמי את יתרת הכסף שהיא הפקידה…או לשמור לה על זה לפעם הבאה…
בהמון תודה
שבת שלום

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שהם הכניסו כסף לכסות את מה שהוציאו ומה שהם ימשיכו להוציא, ולכן אין כאן ריבית אם בסופו של דבר הם מכניסים יותר ממה שהוציאו, כיון שהם מכניסים לפני שגמרו להוציא וממילא התוספת לפני ההלוואה ואין בכך ריבית.

בהצלחה.