מה עושים בעת הזו?

שאלה:

וְאִם־לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת־יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ מִפְּנֵיכֶם וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם וְצָרֲרוּ אֶתְכֶם עַל־הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתֶּם יֹשְׁבִים בָּהּ:

תשובה:

המציאות הזו ודאי נכונה תמיד, אבל מה לעשות בעת הזו, זה ממש שאלה מורכבת, ועלינו להרבות בתפילה לפני ריבון העולמים שיתן בליבם של המופקדים על בטחון אזרחי ישראל עצה נכונה, שיעשו את הנכון והראוי, ושבורא עולם יחוס וירחם על עמו ישראל, על הנערים הצעירים האמורים להכנס לתוך עזה מן הסתם בימים הקרובים, ובכלל על כל יושבי הארץ הזו לחיים טובים שלוים ושקטים. ומה שמוטל עלינו בעת הזו, לשבת עם ספר התהילים לבכות ולהתחנן לה' אלוקינו ולא להרפות.

בשורות טובות.