לא מוותרים על מצות סוכה!

שאלה:

הי,
לא הבנתי לפי הסידור מה עליי לקרוא היום בערב חג שחל בשבת?
כמו כן, לצערי לא זכיתי השנה לבנות סוכה, האם צריך להגיד משהו שונה בקידוש?

תודה

תשובה:

יש בסידור את נוסח הקידוש לשלושה רגלים, ושם בתוך סוגריים מופיעים תוספות לשבת.

אנא ידידי, אין כזה דבר השנה לא זכיתי לעשות סוכה, תעשה עכשיו! אל תוותר על מצוה יקרה זו, יהודים מסרו נפשם על ישיבת סוכה!

לאחרונה יצא לאור ספר ביוגרפי מדהים על חוויות השואה של אחד הניצולים, בשם כף הקלע, והוא מתאר שם כיצד במסירות נפש הצליחו ליצור סוכה בתוך מחנה השמדה, לשבת כמה דקות ולאכול שם כזית. אם היו נתפסים היו נהרגים במקום, אבל הם לא ויתרו על המצוה היקרה הזו והצליחו לקיימה במסירות נפש בלתי רגילה.

אנחנו שחיים חופשי בארץ ישראל וכל הנושא הוא רק טירחה כזו או אחרת, ודאי לא נוותר על מצוה יקרה זו.

בהצלחה רבה ומועדים לשמחה. תשמח אותנו ותספר לנו איך הצלחת.