תעשה ולא מן העשוי

שאלה:

שלום רב
ושנה טובה לכם ולכל עמ"י

ב"ה זכינו ובבניין שבו אני גר ישנם הרבה דיירים שבונים סוכות ברחבה מתחת לבית. בקיצור, יצא קצת צפוף השנה אז השכנה ממול אמרה לי שבמידה ואני רואה שאכן זה צפוף אני רשאי להזיז לה את הסוכה.וזה אכן מה שעשיתי , סוכתה היא סוכת לבוד והסכך והכל כבר היה מוכן
א. במידה וכשהזזתי את סוכתה הלבוד מעט השתחרר ונחלש, האם כשהיא תחזק אותו זה יכול להכנס לגדר של עשה ולא מן העשוי? זה לא שהלבוד נפתח. כי היא אמהרה שזה היה מתוח יותר והיא שאח"כ תחזק אותו.
ב. מכיוון ובמקום של הסכות יש הרבה עצים אנחנו צריכים לגזום חלק מהענפים , האם יש בעיה כלשהי לגזום את הענפים אחרי שהסכך כבר והסכה מוכנה? (נראה לי שהסכה שלה היתתה גם תחת מעט ענפים אבל אולי הכנסתי את זה יותר מתחת – היא בכל מקרה התכוונה לגזום)

תודה וחג שמח

תשובה:

במקרה הראשון אין צורך להחמיר, בפרט שמן הסתם הבד היה מתוח היטב כל הזמן?

במקרה השני ודאי יש לנענע שוב את הסכך.

חג שמח.