סוכה קטנה ושינה בסוכה – מצטער?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

אני גר בחו"ל.
ברוך השם, אצל ההורים שלי, יש לנו מרפסת, ואבא שלי בנה פרגולה לסוכה.
אבל המרפסת לא גדולה מספיק, ואין לנו האפשרות לישן כולנו ביחד בסוכה, הרי גם כדי לאכול את הסעודות בשבת/יו"ט צריך להצטופף יחד (אנחנו שבעה בסוכה לפחות).

אני חושב שרק אחד, שניים או שלושה יכולים לישון שמה.

האם יש חיוב להוציא את השולחן מן הסוכה ולהכניס מיטה/ות בסוכה, כדי שלפחות יהיה אחד/שניים/שלושה שישנו בסוכה בחג הסוכות?

האם יש בזה דין מצטער?

אני לא יודע אם בני המשפחה שלי יסכימו לישון בסוכה במצב כזה…

תודה מראש.
חג שמח וכל טוב.

תשובה:

חובה לדאוג שתהיה סוכה שניתן לישון בה, אם לא בבית אז למטה. אל תוותר על מצוה יקרה זו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1