ייחוד מוקצה לשבת וחג

שאלה:

האם כאשר אני רוצה לשים חתיכות קרשים סביב הסוכה , 'בתחתית הסוכה',
שלא יכנסו חתולים. הקרשים הם מוקצה? (כי אני רוצה להזיזם בחג מהסוכה כשאני קם בבוקר) אז צריך 'יחוד מעשה'?
ויחוד מעשה זה שאני רושם עליהם בטוש "מזומן לסוכות"?

תשובה:

שלום וברכה

אם הייחוד הוא לעולם, כלומר גם לשנים הבאות וזה יאוחסן עם הקרשים וכו' זה מועיל, אבל ייחוד רק לזמן אינו מועיל.

מקורות:

לגבי ייחוד מוקצה לשימוש באופן המותר חילקו הפוסקים בין דבר שדרך העולם לייחדו לשימוש זה , שבזה נחלקו אם די לייחדו לשימוש שבת אחת או שצריך לייחדו לכך לעולם, ולהלכה הקל בזה המשנה ברורה, לבין כלי שאין דרך לייחדו לשימוש זה שודאי לא מועיל אלא אם כן ייחדו לעולם. בענין זה ראה במשנה ברורה סי' שח בסעיף כב.