כסא לאליהו בסוכה

שאלה:

בס"ד
שלום הרב
1. האם יש לעשות כסא לאליהו הנביא בסוכה? אם כן האם מניחים עליו משהו או שלא מניחים שום דבר?
2. האם עושים כסא לאושפיזין?
יוצא שיש שתי כסאות?!

תשובה:

יש מנהג כזה בין יהודי מרוקו להכין כסא לאליהו הנביא שעליו לא יושבים, מלבד הכסא של האושפיזין. אינני יודע מה מקור מנהג זה.

כתב החיד"א (בספרו מורה באצבע אות רפ"ט) שנכון להביא כסא מפואר לכבוד האושפיזין מעין דוגמת הכסא שמביאים בעת המילה לכבוד אליהו הנביא זכור לטוב משום שבזוהר נאמר שאם לא מכינים כסא זה האושפיזין אינו מגיע לאותה סוכה.