חלה מתוקה בלילה ראשון בסוכה

שאלה:

האם ניתן לברך המוציא על 216 גרם חלה חצי מתוקה / מתוקה בסוכה בלילה הראשון או שחייב פת המוציא ממש כיוון שזה דאורייתא?

תשובה:

שלום וברכה

איכשהוא מעורבבים כאן בשאלה שני נושאים.

יש נושא שהוא מה הברכה על חלה מתוקה, בענין זה בני אשכנז מברכים המוציא וספרדים מברכים מזונות, חלה חצי מתוק נראה שגם לספרדים היא המוציא. מי שמברך מזונות לא יקח חלה כזו ויאכל שיעור קביעות סעודה, כי יש בזה כמה שיטות בכמה שיעור הקביעות, אלא יקח מה שבודאי המוציא.

יש נושא נוסף האם לוקחים חלה מתוקה לכזית ראשון, או שצריך שיהיה רק טעם לחם בלא תיבול, וזה נושא גם לבני אשכנז, ראה פרי מגדים סוס"י תרמ"ג). ואכן כתב הגר"מ שטרנבוך שליט"א (מועדים וזמנים א, פ"ו), שיש להדר ולא לאכול ל"כזית" ראשון חלה מתוקה. אמנם רבים מקילים בזה וכל אחד כמנהגו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למעשה,בני ספרד לא נוהגים לברך המוציא על חלה חצי מתוקה וגם לא רבע מתוקה אלא רק על חלה שאינה מתוקה כלל (שטעמה כטעם לחם פרוס שקונים ביומיום).
    אפילו מעט מתוק יותר כבר בעייתי לברך המוציא לבני ספרד

  2. אולי כבודו מורגל לטעם חלות ויזניץ, ואז הרגישות
    של חוש טעם המתיקות מתקהה מתוך ההרגל.
    אם ניקח אדם מן השורה ונתן לו לטעום פרוסת לחם פרוס ולאחר מכן פרוסת חלה חצי מתוקה,ודאי יחוש הבדל