יש החלטות משמיים ויש החלטות שלא משמיים?

שאלה:

שלום.
אני שומע מדי פעם את המושג ״משמיים״. ״משמיים לא נותנים״, ״נס משמיים״, ״נשלח משמיים (להציל וכד׳)״. האם יש לזה עניין מעבר לגוזמא? יש עניין של דבר שמחליטים משמיים ודבר שמחליטים ממקור אחר?

תשובה:

הכל נקבע משמים, אין אדם נוקף אצבעו למטה מבלי שמכריזים עליו מלמעלה, כך הם דברי חז"ל, אלא שאנשים מתעוררים לכך במקרים שהמציאות גלויה וניכרת היטב לנגד עיניהם…

שנזכה לחיים של אמונה תמימה ונראה תמיד בטוב ה'.

גמר חתימה טובה.