קיצור שולחן ערוך יומי, גם לרווקים/ות?

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

יש אנשים שלומדים קיצור שולחן ערוך (של הרב גנצפריד) תוך כדי חלוקת ההלכות לפי ימי השנה, כלומר שלומדים את כל ההלכות שבתוך הספר קש"ע למשך שנה אחת.

אולם, יש הלכות השייכות לחלק אבן העזר שלא כולם יכולים באמת ללמוד, שהבחורים הרווקים (וכל שכן הילדים) לא יכולים ללמוד.
אבל זה לא הם שרוצים בכוונה ללמוד הלכות כאלה, אלא שלפי חלוקת ההלכות על בסיס ימי השנה, יש ימים שלומדים אותם הלכות (אישות בפרט).

האם בכל זאת הם יכולים ללמוד אותן הלכות, או הם צריכים ללמוד משהו אחר בימים האלה?

תודה מראש.
שנה טובה ומתוקה.

תשובה:

ילמדו משהו אחר ימים אלו.

יש היום קיצור שו"ע מותאם, בו נבחרו ההלכות המתאימות, ממפעל שונה הלכות, כדאי להתעניין בחנויות הספרים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מחילה על ההתערבות אך זה יזכיר לי שאלה אחרת שהתקשתי בו מענין לענין באותו ענין. ישנם רבים הלומדים משניות עם ילדים ועושים סיום הש"ס לכבוד הבר מצווה. אותה שאלה. מה עושים עם המסכתות נדה וזבים ודומיהן?

  2. משל משלו חכמים באשה, החדר, והפרוזדור, והעליה.
    איזהו סימנים רבי יוסי הגלילי אומר משיעלה הקמט תחת הדד ר"ע אומר משיטו הדדין בן עזאי אומר משישחיר הפטמה. רבי יוסי אומר כדי שיתן ידו על העוקץ והוא שוקע ושוהה לחזור.

  3. מלמדים מהר ולא נורא שילד יודע שגוף האשה נראה קצת אחרת, ושיש בו סימנים, לא ראיתי מישהו שהתקלקל מלימוד תורה, רק להאריך בדיני האישות עצמם זה לא הזמן.