מחסן בבניין משותף

שאלה:

שלום רב,
יש לי שכן בבניין שהפך את המחסן בקומה שלנו למחסן שלא ניתן לשימוש, (חסם את הפיר ופתח שירותים שלו לכיוון המחסן.) כעת יש ריח נורא שם.
רציתי מאוד לרכוש את המחסן שצמוד אלי אבל כעת התברר לי שזה מה שנעשה ולא כדאי לי לקנות. מה הדין במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

למי שייך המחסן שפתח לשם את חלון השירותים, האם זה שטח משותף או שזה פרטי שלו. אם זה מחסן משותף או של שכן אחר, אסור לו לפתוח את דלת השירותים לאותו מחסן. אם זה מחסן פרטי שלו, מי יאמר לו מה יעשה בשלו…

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה מחסן שעדיין לא קנה אותו אף דייר זה בבניין חדש, ואני היחיד שרציתי לקנות אותו , אבל עכשיו התברר לי שהשכן שלידי פגם במחסן לחלוטין.
    מה הדין כעת לאחר שכבר נעשה? אני מעוניין מאוד בקניית מחסן אבל לא מחסן פגום שכזה.

  2. המחסן הוא לא פרטי שלו אלא או של הקבלן או של אדם מסוים ולכן אתה יכול לאטום לו את החלון של השירותים שלא יהיה פתוח לכיוון המחסן.